Norske Grafikere info

Kunstnerstyrt galleri

Norske Grafikere skjermbilde Fri frakt: Over 2.000 kr Betal med: Bankkort, Delbetaling, Faktura, Gavekort, Vipps Prismatch: Nei Besøk Norske Grafikere

Denne nettbutikken skiller seg ut fra mengden ved at eierskapet er knyttet til en forening. Formålet med Norske Grafikere er å ivareta medlemmenes faglige, sosiale og økonomiske interesser. Foreningen består i dag av over 300 yrkesaktive grafikere, og nettbutikken kan skilte med landets største samling av samtidsgrafikk.

Spennende forhistorie

Nettbutikkinfo.no skriver om mange ulike nettbutikker. Vi er vant til at store eller små bedrifter står på eiersiden. Når historien er såpass annerledes som i dette tilfellet, må vi nesten gå litt dypere inn i forhistorien.

På foreningens stiftelsesmøte var blant annet Pola Gauguin, Edvard Munch og Erik Werenskiold til stede. Dette var så langt tilbake som 1919, nærmere bestemt lørdag 15. november. I 1972 ble Norske Grafikere det første kunstnerstyrte galleriet som fikk statlig støtte. På nettsiden kan man lese følgende: «Opptakskriteriene i foreningen er strenge og derfor er det et kvalitetsstempel og en anerkjennelse å bli tatt opp som medlem.»

Utvalget består av 5.000 trykk, noe som gjør at Norske Grafikere har landets største samling av samtidsgrafikk, i tillegg til at foreningen tilbyr kunst fra et betydelig antall nyutdannede grafikere.

Supert filtreringssystem

Bildet viser et av kunstverkene i utvalget til Norske Grafikere.
Legg merke til alle filtreringsmulighetene til høyre for kunstverket.

Finnes det nettbutikker som er mer fornøyelige å besøke enn nettgallerier? Her får man nemlig servert estetiske opplevelser på gullfat. Med et såpass variert utvalg som Norske Grafikere tilbyr, blir man heller ikke lei av å bla seg gjennom side etter side med kunstverk.

Norske Grafikere har et godt filtreringssystem, der man blant annet kan filtrere etter teknikk og motiver. Av teknikker man kan filtrete etter, kan man for eksempel nevne chin-collé, offset, akvatint, blindtrykk, collage, kobberstikk, silketrykk, også videre. Når det gjelder motiver, kan man blant annet velge blant motiver merket som abstrakte, absurde, arkitektur, humoristiske, stiliserte, også videre.

Et filtreringssystem som dette har vi savnet tidligere, når vi har skrevet om andre nettgallerier og nettbutikker som tilbyr kunst. En slik løsning gjør det så mye lettere å finne frem til den type kunst man er ute etter.

Helt greie priser – til å være kunst

Kunst har en tendens til å koste helt avsindig mye. Prisklassen på Norske Grafikere er imidlertid ikke avskrekkende. Her får man nemlig kjøpt kunstverk fra 300 kr, i tillegg til at de dyreste kunstverkene koster rundt 30.000 kr. Slettes ikke verst. For dem som trenger gavetips, er kunst slett ingen dårlig idé. Kunst er for det første noe som kan gi glede i år etter år, i tillegg til at verdien faktisk kan øke med tiden. Kunst er rett og slett et godt gavetips for dem som er ute etter gaver med mening.

Salgsbetingelser

Kunstverk er fritatt for moms, kan man lese på nettsiden til Norske Grafikere. Samtidig kan man også lese følgende: «Dersom et produkt er momspliktig oppgis prisen inkl. moms.» Ved salg av kunstverk verdt mer enn 2.000 kr er en kunstavgift på 5 % lovpålagt. Denne avgiften kan man else mer om på nettsiden. Uansett vil totalkostnaden for kjøp vises – inkludert alle avgifter og utgifter i forbindelse med kjøpet. Kostnader tilknyttet import og toll kan variere fra land til land, og må også dekkes av kunden.

Besøk Norske Grafikere

Sosiale Medier

Du kan følge Norske Grafikere på disse sosiale nettverkene.

Kontakt Norske Grafikere

Hvis denne artikkelen ikke svarte på alle spørsmålene dine kan du kontakte nettbutikken direkte.

Telefon: 23358940