Elkjøp info

En av Nordens største elektrokjeder

Faktasjekket: 10.07.2021

Elkjøp skjermbilde Fri frakt: Over 1.000 kr Betal med: Apple Pay, Bankkort, Gavekort, PayPal, Vipps Retur: 14 dagers angrerett (ikke inkl. frakt) Prismatch: Kun for medlemmer Besøk Elkjøp

Elkjøp er den største elektrokjeden i Norge, med hele 145 fysiske butikker over hele landet. Kjeden er også en av Nordens største elektronikkforhandlere. Samtidig er nettbutikken deres en populær nettside med et imponerende varesortiment.

Oversiktlig nettside

Nettsiden er lys, luftig og oversiktlig, og spesielt varekategoriene er synlige og lett tilgjengelige. Det mest fremtredende elementet på siden er nok bildekarusellen, som ved hjelp av bilder eller illustrasjoner viser ulike kampanjer eller annen reklame.

Lenger ned på siden ser man et utvalg av fremhevede varer. Ved hver enkelt vare er det en del nyttig informasjon som kommer tydelig frem. Dette inkluderer tilbud, kunderangeringer (stjernesystem), lagerstatus, og produktanmeldelser fra fagmedia, som for eksempel Tek.no eller Lydogbilde.no.

Outlet

Nettbutikken har en egen kategori kalt Outlet. Elkjøp skriver følgende om denne kategorien: «Elkjøp Outlet selger produkter som av en eller annen grunn er returnert til våre varehus eller har stått i utstilling. Disse varene blir kontrollert og vi sørger for at de fungerer som det skal. Produktet blir eventuelt reparert, og all informasjon som måtte være lagret på det blir slettet. På den måten sikrer vi at produktet virker som det skal og oppleves som nytt når du kjøper det.»

Det meste av elektronikk – og litt til

Elkjøp har et stort utvalg av elektronikk: både mobiler, smartklokker, TV, hvitevarer, også videre. Nettbutikken fører blant annet en del billige kjøleskap, fra kun 1.300 kr og oppover. Har også noen billige TV-er (fra 1.500 kr).

Bildet er hentet fra varekategorien "Smarte hjem" på Elkjøp.no
Elkjøp har en del produkter relatert til smarthus.

En varekategori som er litt artig, og som stikker seg litt ut fra konkurrentene, er Smarte hjem. Her får man altså produkter ment for såkalte smarthus. Med dette mener man hjem hvor man har automatiserte systemer for blant annet oppvarming og belysning. Denne teknologien gjør det for eksempel mulig å justere varmen i huset fra mobiltelefonen, eller sørge for at lysene i et rom slår seg av automatisk når ingen befinner seg der.

Elkjøp har blant annet et kjempeutvalg av robotstøvsugere, med massevis av ulike modeller – i vidt forskjellige prisklasser. Utvalget av av robotgressklippere er heller ikke dårlig, med 13 ulike modeller å velge blant.

Det skal også nevnes at Elkjøp har i underkant av 20 ulike varmepumper. Samtlige av dem koster mindre enn 20.000 kr. Wilfa, Electrolux og Samsung er noen av merkene i dette utvalget.

I tillegg til et godt elektronikkutvalg innen mer ordinære kategorier, har Elkjøp.no også produkter innen følgende kategorier: Styling og velvære, Wearables og Trening, samt Leker og Hobby. Med varer som treningsapparater, modelljernbaner og hårfønere er det åpenbart at Elkjøp har elektronikk for enhver anledning.

Elkjøp har naturligvis også et godt utvalg av PC-er og relatert tilbehør. Blant annet har Elkjøp en del billige gaming PC-er til mindre enn 10.000 kr. Har også noen få billige laptoper og et par billige stasjonære PC-er.

Betalingsalternativer

I tillegg til de normale betalingsmetodene, som kontakter, bankkort eller gavekort, tilbyr også Elkjøp noen andre betalingsalternativer. Dette inkluderer Vipps, Vipps hurtigkasse, Apple Pay og PayPal. Samtidig tilbyr også Elkjøp en finansieringsløsning gjennom Santander, slik at du kan benytte deg av delbetaling eller betalingsutsettelse.

Øvrige tjenester

Elkjøp tilbyr også en del tjenester utenom rent varesalg. Først og fremst kan det jo nevnes at Elkjøp kan frakte og levere varer. Ganske praktisk, enten man mangler transportmulighet eller er en av de utallige ofrene for tidsklemma.

Tjenesten Montering og Installasjon er praktisk for alle dem som trenger litt nevenyttig hjelp, enten det gjelder plassering av produkt, funksjonstesting eller noe tilsvarende.

Klargjøring og Tilpasning gjelder for det meste tekniske forberedelser og tilpasninger, som for eksempel konfigurering av mobiltelefoner, eller installasjon av programvare på nettbrett.

Utover dette tilbyr også Elkjøp tjenester som: Teknisk hjelp & supportavtale, samt Forsikring & Trygghet. De fleste av disse tjenestene er delt opp i to kategorier, nemlig Privat og Bedrift. Elkjøp har også en egen side ment for bedrifter. Her får man altså egne tilbud og kampanjer skreddersydd for det private næringslivet.

Besøk Elkjøp

Sosiale Medier

Du kan følge Elkjøp på disse sosiale nettverkene.

Kontakt Elkjøp

Hvis denne artikkelen ikke svarte på alle spørsmålene dine kan du kontakte nettbutikken direkte.

Telefon: 21002121