Fretex info

Gjenbruk på sitt beste

Faktasjekket: 03.09.2021

Fretex skjermbilde Betal med: Bankkort, Vipps Retur: 14 dagers angrerett (ikke inkl. frakt) Prismatch: Nei Besøk Fretex
Bildet viser noen av de dyreste plaggene på Fretex.no
Stilige klær til salgs på Fretex.no

Norges største bruktkjede, nemlig Fretex, har også en nettbutikk. Her får du kjøpt dameklær, herreklær og barneklær. Kult, hva? Gjenbruk er jo i vinden, og er dessuten et miljøvennlig alternativ til øvrig shopping.

Kun klær og sko foreløpig

Alle som har besøkt Fretex, vet at kjeden både har elektronikk, kjøkkenutstyr, møbler, dekor – og enda mer. Nettbutikken fører imidlertid kun klær og sko for øyeblikket.

Utvalget er i grunn ikke så verst, særlig med tanke på at utvalget kun kommer fra gjenbrukte klær. Da denne saken ble skrevet lå utvalget av dameklær på godt over 3.000 ulike plagg. Utvalget av herreklær er betydelig mindre, med rundt 400 plagg.

Skoutvalget er ikke all verdens. Da denne saken ble skrevet, hadde Fretex kun noen få sko i utvalget. Til gjengjeld kan du være heldig å finne sko fra eksklusive merker her, naturligvis til sterkt reduserte priser sammenlignet med originalprisene.

Hyggelige priser

Fretex er jo en bruktbutikk, så det er klart prisene må justeres deretter. Samtidig skal jo kjeden overleve i markedet, og må ta seg tilstrekkelig betalt for å overleve.

Prisene er uansett ikke ille: en ser sjeldent plagg som er dyrere enn 1.499 kr. Da er det som regel snakk om eksklusive vintagefrakker, saueskinnsfrakker, såkalte luksusdresser, også lignende. Dette er jo plagg som ville kostet langt mer om de var nye, så uansett – her kan du gjøre noen skikkelige røverkjøp. De billigste klærne – som enkelte t-skjorter, topper og miniskjørt – koster gjerne under 100 kr. Billige sko kan du også finne på Fretex.

Verdt å nevne

Fretex har omtrent 50 fysiske butikker, fra Kirkenes i nord til Mandal i sør. Fretex er eid av Frelsesarmeen i Norge. Ti prosent av bruktomsetningen går til Frelsesarmeens sosiale arbeid, noe som utgjør omtrent 30 millioner kroner årlig.

Besøk Fretex

Sosiale Medier

Du kan følge Fretex på disse sosiale nettverkene.

Kontakt Fretex

Hvis denne artikkelen ikke svarte på alle spørsmålene dine kan du kontakte nettbutikken direkte.

Telefon: 23069244