Bærekraftig Mote & Luksus: Klær, Sko, Vesker, Klokker, Smykker

Liste over populære luksusnettbutikker og relevant info

Det er fullt mulig å bruke mye penger på eksklusiv mote selv om man har et krav til at produktene skal være bærekraftige. Her er en liste over populære luksusnettbutikker og litt info om deres bærekraftige, miljøvennlige produkter.

Sponsede linker: Denne listen inneholder sponsede linker til de aktuelle nettbutikkene. Les mer.

Miinto: Ny og brukt luksusmote – Norsk nettbutikk

miinto produkt

Miinto er den beste nettbutikken når det kommer til luksusmote. Her kan du handle bærekraftig og miljøvennlig ved å velge brukte klær, vesker, sko, osv.

Når jeg skriver dette er det faktisk nesten 40.000 brukte produkter til salgs her.

Dette inkluderer blant annet 19.000 vesker fra merker som Saint Laurent, Louis Vuitton, Chanel og Bottega Veneta. 9.000 sko fra merker som Balenciaga, Chanel, og mange flere.

I tillegg kan du kjøpe brukte designerklær og brukte eksklusive smykker her.

De kaller denne seksjonen i nettbutikken for vintage.

Besøk Miinto

Les mer om nettbutikken

Vestiaire Collective: Brukt luksusmote

vestiare collective produktVestiaire Collective er en av de mest kjente bruktbutikkene på nett for designermote. Varene sendes til Vestiaire Collective før de sendes videre til kjøperen, slik at varene kan verifiseres som ekte og få gjennomgått en grundig kvalitetskontroll.

Dette er en internasjonal nettbutikk. Du kan filtrere produktene ut ifra hvilket land de sendes fra. Det er faktisk enkelt produkter som sendes fra Norge her, men det er ikke mange.

Utvalget er helt utrolig bra i denne nettbutikken. Du finner blant annet over en halv million vesker her. Dette inkluderer tusenvis av vesker fra Balenciaga, Bottega Veneta, Burberry, Fendi, Gucci og Louis Vuitton.

Det er også kjempeutvalg av luksusklokker, designersmykker, designerklær, designersko, og mye mer her.

De fører produkter for dame, herre og barn.

Besøk Vestiaire Collective

Les mer om nettbutikken

MatchesFashion: Ny luksusmote

matches fashion produktDette er en motebutikk på nett som selger nye produkter og ikke brukt som flere av de andre i denne listen.

MatchesFashion har blitt med i The Fashion Pact som ble startet at Kering i 2019. Kering er en fransk luksuskonglomerat som blant annet eier Gucci og Saint Laurent.

Dette er en pakt som har som mål å bringe sammen motebransjen for å øke innsatsen for miljøet og har temaer som klimakrisen, biodiversitet og havforurensing på agendaen.

MatchesFashion har allerede tatt grep og jobber for bærekraft med tanke på innpakning av deres produkter, klimafotavtrykket for sine kontorlokaler, og hvor mye de resirkulerer av avfall i sitt distribusjonssenter.

Nettbutikken har også laget en liste over sine ambisjoner som de jobber for. Denne listen inkluderer ting som å drive frem positiv forandring gjennom samarbeid med sine merkevarer, aktivt hjelpe kunder å ta kunnskapsbevisste avgjørelser, beskytte miljøet ved å produsere og konsumere bevisst og mer.

Dette er altså en nettbutikk som tar bærekraftighet på alvor.

Besøk MatchesFashion

Les mer om nettbutikken

Farfetch: Ny og brukt luksusmote

farfetch produktFarfetch er en av de største internasjonale motebutikkene på nett. De har noen funksjoner som gjør det enklere å ta bærekraftige valg når man handler der.

Først og kanskje fremst så har de et stort utvalg av luksusvarer som er brukte.

De har laget en landingsside med linker til mange av seksjonene som de har med bærekraftige produkter. Veldig kjekt!

Her finner du linker til en del av bruktkategoriene og Positively Conscious kategoriene for dame, herre og barn. Du kan også enkelt huke av for Positively Conscious under Sustainability i filtrene når du blar gjennom de forskjellige vanlige kategoriene her.

Du finner også et verktøy som viser deg hvor mye det sparer miljøet ved å velge forskjellig øko-vennlige materialer i moteprodukter.

Besøk Farfetch

Les mer om nettbutikken

Lignende Innhold

Vi har laget en rekke lister over eksklusive nettbutikker.

Om Denne Bloggen

Vi skriver om mange temaer relatert til netthandel i Norge i vår blogg. Følg med for mer interessant innhold.