Så Mye Koster Forlovelsesring og Giftering

Se hvor du finner både billige og dyre alternativer på nett

Forlovelsesringer og gifteringer med gull eller diamanter er svært populære, men hvor mye koster egentlig slike ringer? Og hva slags prisklasser kan du velge blant? Her ser vi nærmere på prisene fra noen av de mest populære gullsmedene i Norge.

Vi tar for oss både rimelige og dyre alternativer, også når det gjelder forlovelsesringer og gifteringer med diamanter. I tillegg undersøker vi prisene på gravering av ringer.

Priser på forlovelsesringer

Nettbutikk Prisklasse (NOK)
Diamanthuset 5.000 – 160.000
Mestergull 4.000 – 61.300
Thune 8.400 – 317.000

Prisene på  forlovelsesringer kan spenne fra noen tusenlapper til flere hundre tusen kroner. De billigste forlovelsesringene er gjerne av gull, mens de dyreste som regel inkluderer diamanter. I tabellen ser du hva slags prisklasser noen av de mest kjente gullsmedene i Norge tilbyr. Det er ikke nødvendigvis så stor forskjell på en giftering og forlovelsesring. Ofte kan slike ringer nemlig brukes til begge formål. Det må også nevnes at du bør være klar over gunstige vilkår i forkant av et kjøp. Fri frakt er et eksempel på dette, men også eventuelle rabatter ved medlemskap i kundeklubb, fri retur og den slags er greit å ta med i vurderingen. Se gjerne vår liste over nettbutikker som tilbyr forlovelsesringer generelt.

Dette er den billigste forlovelsesringen fra Diamanthuset
Denne forlovelsesringen fra Helene V er preget av utsøkt minimalisme.

Diamanthuset – stort utvalg og gunstige vilkår

Diamanthuset er en populær forhandler av smykker. Diamanthuset er medlem i Norges Gullsmedforbund og er godkjente diamantgraderere. Her får du fri frakt ved bestillinger over 1.000 kr, samt mulighet til å finansiere betalingen gjennom Klarna delbetaling. Medlemskap i kundeklubben deres gir dessuten 15 % avslag på første kjøp. Les vår omtale av Diamanthuset eller se nærmere på Diamanthusets utvalg av forlovelsesringer.

Billigste alternativ: Den aller billigste forlovelsesringen fra Diamanthuset kan kjøpes i hvitt gull eller gult gull, og er en nydelig, minimalistisk forlovelsesring fra Helene V. Du kan velge mellom mange ringstørrelser (fra 50 til 70) og kan også få hjelp med å finne riktig størrelse, enten på nett eller i en av deres butikker. Pris: 4.990 kr. 

Ellers skal det nevnes at vi har skrevet en liste over nettbutikker som tilbyr billige forlovelsesringer. Her kan du lese mer om de ulike nettbutikkenes priser, utvalg og salgsbetingelser.

Forlovelsesringer med diamanter

Dyr forlovelsesring: Denne modellen er utstyrt med en stor og flott diamant.

Er du derimot på jakt etter en skikkelig dyr og luksuriøs forlovelsesring? Diamanthuset fører selvsagt også noen råflotte modeller med diamanter. Dette utvalget inkluderer blant annet flere modeller til rundt 60.000 kr, samt to modeller til mer enn 100.000 kr. Thune og Mestergull har også noen dyre forlovelsesringer i utvalget.

Dyreste alternativ: Den dyreste forlovelsesringen fra Diamanthuset er en enstens diamantring i hvitt gull. Den store diamanten er festet av seks elegante klør som gjør at diamanten stråler. Størrelser fra 50 til 70. Pris: 119.000 kr.

Med andre ord: Forlovelsesringer kommer i mange ulike prisklasser, men du må vanligvis ut med minst noen tusenlapper. Det er også greit å huske at forlovelsesring er en engangsutgift. Nettopp av den grunn er det mange som liker å koste på seg litt ekstra. Det handler jo tross alt om å gjøre litt stas på mottakeren av ringen. Husk at dersom du har spørsmål, er gullsmedene – enten det er snakk om Diamanthuset eller noen av de andre kjente gullsmedene – behjelpelige. Kundeservicen er gjerne upåklagelig hos gullsmeder. Vanligvis kan du både ringe, sende e-post eller møte opp fysisk i en av deres butikker for å ta en prat.

Priser på gifteringer

Nettbutikk Prisklasse (NOK)
Diamanthuset 5.000 – 17.500
Mestergull 5.500 – 27.700
Thune 1.000 – 45.300

Også når det gjelder gifteringer har du en rekke valg når det kommer til pris. Thune tilbyr noen svært billige gifteringer, som kun koster 1.000 kr. Disse ringene er imidlertid helt enkle og minimalistiske, uten noen detaljer, og kommer i sølv. Dersom du kan strekke deg noen tusenlapper opp i pris, kan du velge blant noen tilsvarende modeller i gull. Ellers kan du også få kjøpt dyre gifteringer verdt mange titalls tusen kroner. Se tabellen for å se hva slags prisklasser noen av de ulike gullsmedene tilbyr.

Enkel, men vakker (og billig) diamantring fra Diamanthuset.

Billige gifteringer med diamanter

Har du lyst å kjøpe en giftering med diamanter, uten at prisen er altfor stiv? Sjekk Diamanthusets utvalg av gifteringer. Dersom du sorterer utvalget slik at de dyreste gifteringene vises først, vil du se at Diamanthuset har en del diamantringer som ikke trenger å sprenge budsjettet. Den billigste diamantringen i dette utvalget koster kun 5.890 kr (se bildet). I tillegg kan du velge mellom flere diamantringer i prisklassen 7.300 – 17.500 kr.

Billigste alternativ: Den billigste gifteringen med diamant fra Diamanthuset beskrives slik: «En klassisk ring for den store anledningen i 14KT (585) gult/hvitt gull med én diamant på 0,01CT TWSI.» Størrelser fra 50 til 70. Pris: 5.890 kr. 

Lyst å gjøre kjøpet desto rimeligere? Vi har allerede nevnt vilkår som fri frakt og medlemskap i kundeklubb som to muligheter for å spare inn litt penger. I tillegg er det absolutt verdt å holde øynene opp for salg. Er du heldig, kan nemlig den aktuelle gullsmeden ha noen gunstige kampanjer eller tilbud, som kan spare deg for opptil flere tusen kroner, selvsagt avhengig av originalprisen.

Eksklusiv: Dette er den dyreste gifteringen fra Diamanthuset, med hele 5 diamanter.

Dyre gifteringer med diamanter

Er du imidlertid på jakt etter en skikkelig eksklusiv giftering, uten noen begrensninger på pris? Ta gjerne en titt på vår liste over nettbutikker som tilbyr gifteringer generelt. Her vil du se en oversikt over prisklassene de ulike nettbutikkene opererer med. I tillegg kan du lese mer om utvalget, vilkårene og annen nyttig info.

Dyreste alternativ fra Diamanthuset: Den dyreste diamantringen fra Diamanthuset kommer i 14KT (585) gult eller hvitt gull med fem diamanter på til sammen 0,25CT TWSI. Størrelser fra 50 til 70. Pris: 17.490 kr. 

Ellers er det verdt å nevne at både Mestergull og Thune fører en del gifteringer med diamanter som koster desto mer. Thune har blant annet en diamantring som koster over 45.000 kr. Mestergull tilbyr en modell til nærmere 28.000 kr. Ta gjerne en titt på vår liste over nettbutikker som tilbyr diamantringer generelt. Dette inkluderer da også øvrige diamantringer, som allianseringer, vanlige pynteringer og den slags.

Priser på gravering av ringer

Nettbutikk Pris (NOK)
Diamanthuset 195
Thune 370
Mestergull 340

Gullsmeder pleier vanligvis å tilby gravering av ringer. Gravering innebærer at ønskede bokstaver eller symboler graveres (risses/skjæres) inn i ringen. Ofte er gravering en forholdsvis rimelig tjeneste, som du også ser på de veiledende prisene i tabellen.

Merk at dersom du kjøper ring hos Mestergull eller Thune, er gravering inkludert i prisen. De oppgitte prisene for disse nettbutikkene gjelder derfor ved gravering av en ring kjøpt utenom deres nettbutikk eller butikker. Ofte er det slik at man graverer på innsiden av ringen, da innsiden er flat.