IKEA

Kjempeutvalg og lave priser

IKEA skjermbilde Betal med: Bankkort, Delbetaling, Gavekort, PayPal. Retur: Ubegrenset returrett*. Prismatch: Nei. Besøk IKEA

IKEA er en verdenskjent leverandør av enkle og billige, men også stilige møbler, interiør- og dekorprodukter, samt mye annet. I denne artikkelen ser vi nærmere på nettbutikken deres.

Supert utvalg

Noen av sofaene man finner på Ikea.no.
IKEA har tidvis overraskende lave priser. Prisnivået kan likevel variere kraftig innad i en varekategori.

Er det egentlig noe poeng i å snakke om utvalg når det gjelder IKEA? De aller fleste vet at IKEA har et vanvittig utvalg i varehusene sine. Omfanget av utvalget viser seg også på nettbutikken deres.

Utvalget av møbler generelt, for eksempel, er det få eller ingen konkurrenter som slår. I tillegg er bredden i utvalget helt på topp. Her finner man virkelig det aller, aller meste av møbler. Bare for å nevne noen eksempler på møbeltyper IKEA har et supert utvalg av, kan man jo trekke frem sofaer, lenestoler, senger og bord. Dessuten er jo en stor del av utvalget temmelig billige møbler.

Blant annet koster den billigste to-seters sofaen bare 800 kr. IKEA har også en sovesofa til kun 900 kr. Har flere billige sofaer i prisklassen 2.000-4.000 kr.

IKEA har ellers også mange andre møbler til gunstige priser, blant annet billige senger.

Det er antagelig mer fruktbart å se på utvalget innen en del av underkategoriene. Det er jo ikke kun møbler IKEA har i sitt sortiment.

Fra babyprodukter til hagemøbler

La oss begynne med en kategori som kalles «Baby«. Utvalget innen denne kategorien er på over 300 produkter. Her får man tak i alt fra badebaljer, potter og stellematter til spisesett, uro og sprinkelseng.

Selv om utvalget innen denne kategorien er relativt bra, finnes det nettbutikker som er dedikert til babyprodukter generelt og som har et bedre utvalg og antagelig tryggere produkter. Nettbutikken Sprell.no kan være verdt en titt om det er babyprodukter man er ute etter.

Hva med kategorien «Bøker«? Vel, her er utvalget litt dårligere, kanskje ikke helt uforventet? I underkant av 20 bøker finner man her, hvorav det stort sett er snakk om barnebøker og interiørbøker.

I kategorien «Hage» er utvalget helt greit. Enkelte av underkategoriene under «Hage», som for eksempel «Griller» eller «Parasoller og hagetelt», har noen titalls produkter hver.

«Hagemøbler» er derimot en underkategori med et bra utvalg, denne har nemlig over 250 produkter. Her finner man hagemøbler som sofabord, hengekøye med stativ, slagbord, solseng og mye annet. Mye av dette utvalget må kunne omtales som ganske billige hagemøbler. Blant annet har IKEA en rekke småbord, puffer og krakker til kun 200 kr.

Massevis av interiørprodukter

«Interiør» brukes ikke som en egen kategori på IKEA, men en titt viser at IKEA har en lang rekke med diverse interiørprodukter. Dette inkluderer produkter som tepper, lamper, duker og mye annet. «Dekor» brukes imidlertid som en egen kategori. Utvalget her er tipp topp og inkluderer produkter som speil, blomsterpotter, speil, boller, fat, også videre. Har blant annet et godt utvalg av billige rammer til fotografier og kunst.

Kjøkken og hvitevarer

I kategorien «Kjøkken og hvitevarer» finner man en rekke underkategorier. Totalt sett er utvalget av kjøkkenartikler og hvitevarer ganske bra. Blant kjøkkenartiklene finner man både kjøkkenkniver, bestikk, servise og mye annet. Hvitvareutvalget byr blant annet på ovner, integrerte ventilatorer, oppvaskmaskiner, varmluftsovner og mye mer. Om det er hvitevarer man skal ha, og man er opptatt av skikkelig ekspertise, bør man imidlertid vurdere å bruke en nettbutikk dedikert til slike produkter, som for eksempel Skousen.no.

Praktiske tilleggstjenester

IKEA tilbyr også en rekke tilleggstjenester via nettbutikken. For eksempel tilbyr IKEA interiørveiledning. Dette betyr at en av deres interiørdesignere hjelper kundene med råd og veiledning angående innredning av et rom. Denne tjenesten koster 590,- kr. per rom. Samtidig tilbyr ellers IKEA også hjelp med montering, samt frakt og levering fra varehus. Man kan også leie bil og låne tilhenger fra IKEA, slik at man selv kan ordne frakten. IKEA tar også i mot gamle møbler og leverer disse til gjenvinning.

IKEA Family

IKEA har en kundeklubb kalt IKEA Family. Som medlem får man invitasjoner til workshops, seminarer og kundekvelder, og samtidig får man ekstra gunstige tilbud. I tillegg får man lagret alle IKEA-kvitteringer digitalt.

Retur

* Om returretten kan man lese følgende på nettsiden til IKEA: «Alle kundene våre har ubegrenset returrett av ubrukte varer, også varer kjøpt på nett.» Det står imidlertid ingenting om returkostnader, men man blir oppfordret til å ringe, bruke angrerettskjema eller besøke et av deres varehus dersom man ønsker å benytte seg av returretten.

Besøk IKEA

Sosiale Medier

Du kan følge IKEA på disse sosiale nettverkene.

Kontakt IKEA

Hvis denne artikkelen ikke svarte på alle spørsmålene dine kan du kontakte nettbutikken direkte.

Telefon: 91502340